Middenstandsverenigingen niet te spreken over extra belastingcontroles als protest tegen Hendrik Bogaert

Redactie KW

Unizo en het NSZ zijn niet te spreken over de dreigingen van ambtenarenvakbond ACOD om West-Vlaamse ondernemingen extra te gaan controleren uit protest tegen de ambtenarenmaatregelen van staatssecretaris Hendrik Bogaert.

Unizo heeft het over ‘bedreiging van ondernemers in het kiesgebied van de staatssecretaris’ en vindt dat ‘ronduit schandalig’. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen noemt de actie ‘grotesk’.

De federale regering keurde het voorstel van Hendrik Bogaert goed om ambtenaren voortaan volgens prestatie en via evaluaties en weddeverhoging toe te kennen in plaats van door anciënniteit. Naar aanleiding daarvan dreigt de socialistische ambtenarenvakbond met acties door meer controles op ondernemers in onze provincie Unizo noemt dat “ronduit schandalig, tegen de wet op de ambtenarendeontologie en pure chantage tegen één minister naar aanleiding van een besluit van de volledige ministerraad”.

“Hiermee maakt de vakbond misbruik van overheidsfuncties. Ambtenaren die zich daartoe lenen, moeten worden geschorst”, reageert Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier