Middelkerkse vereniging Starlight Musical Productions komt met nieuwe musical

Redactie KW

Starlight Musical Productions vzw liet in de voorbije krokusvakantie 14 keer Centrum De Branding vollopen met de musicalprimeur van De Blauwe Vogel naar het toneelsprookje van Maurice Maeterlinck. Het succesverhaal kreeg vorige maand een staartje toen Opendoek Amateurtheater Vlaanderen twee Gouden Meeuwen toekende voor de beste West-Vlaamse amateurproducties van het voorbije seizoen. Nu hebben ze hun nieuwe productie voorgestled.

Starlight Musical Productions vzw kiest dit keer resoluut voor hun eigen bewerking van een klassieker uit de Amerikaanse literatuur. In 1876 schreef Mark Twain het boek De Avonturen van Tom Sawyer. Een guitige jongen met een voorliefde voor kattenkwaad beleeft allerlei avonturen langs de oevers van de Mississippi, samen met zijn onafscheidelijke vriend Huckleberry Finn. Het nieuwe project staat los van de in 1973 verfilmde musical.

“De keuze voor De Avonturen van Tom Sawyer als basis voor een musical ligt niet voor de hand. Het verhaal is in eigen land door de ouderen vooral bekend van de talrijke bewerkingen voor film en televisie terwijl de jongeren Tom Sawyer nauwelijks kennen. Het bestuur van Starlight Musical Productions vzw zweert bij hun beproefde recept en zal opnieuw een volledig eigen versie van het verhaal maken. Lieve Verbeeke zorgt voor de herwerking van de vertaling van het originele boek van Twain tot een musicalscript met liedjesteksten. En uiteraard wordt opnieuw de bijhorende eigen muziek gecomponeerd”, legt voorzitter Jurgen Ollevier uit.

De Avonturen van Tom Sawyer wordt vanaf nu op gang getrokken en wordt tijdens de krokusvakantie van 2015 op de planken verwacht in CC De Branding in Middelkerke.

(Ludo Coulier)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier