Middelkerkenaar staat terecht voor poging tot doodslag met nagelknipper op broer

Redactie KW

Pascal B. (39) moest zich dinsdag voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor een poging tot doodslag op zijn broer Michael. Tijdens een gevecht in Westende plantte hij een nagelknipper in de hals van zijn broer.

Vrijdagavond 14 juni was Pascal B. in een ruzie verwikkeld met zijn moeder. Zijn broer Michael was ook aanwezig in de woning van de moeder in Westende, en kwam zich in de discussie mengen. Daarop ontstond een gevecht tussen de twee broers. Pascal B. haalde uit met een nagelknipper en raakte zijn broer op amper een halve centimeter van de halsslagader.

“Dag erna alweer op de Bierfeesten”

Zijn advocate Fauve Nowé merkte op dat Michael als eerste begon te slaan. “Mijn cliënt wilde de slagen enkel afweren en wilde het slachtoffer zelfs direct helpen na de steek.” De verwondingen bij het slachtoffer vielen uiteindelijk heel goed mee. “De dag erna zat hij gewoon weer op de Bierfeesten in Middelkerke”, aldus meester Nowé.

De raadsvrouw van Pascal B. vroeg de rechtbank om de feiten te herkwalificeren naar onopzettelijke slagen en verwondingen. De Middelkerkenaar, die al 20 jaar de veroordelingen opstapelt, hoopt op een werkstraf. De rechter doet uitspraak op 17 september. Het openbaar ministerie vorderde een strenge toepassing van de strafwet.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier