Middelkerke verhoogt tweedeverblijfstaks niet

Redactie KW

Aan de Middelkerkse gemeenteraad wordt voorgesteld het belastingreglement op tweede verblijven voor 2013 goed te keuren.

De tweedeverblijfstaks blijft in dat reglement gehandhaafd op 600 € en 525 € voor tweede verblijven niet groter dan 40 m ². In tegenstelling tot vele andere kustgemeenten, verhoogt Middelkerke de taks dus niet.

“Belastingen op tweede verblijven fors verhogen zorgt op korte termijn dan wel voor meer inkomsten, maar op langere termijn is het nefast. Want tweedeverblijvers geven de gemeente een toeristische uitstraling, ze gaan shoppen, nemen deel aan evenementen, doen terrasjes en zorgen voor werkgelegenheid. Niet toevallig is onze gemeente met ruim 15.000 tweede verblijven één van de koplopers aan de kust. We gaan die mensen nu niet afschrikken maar geven hen integendeel een duidelijk signaal dat ze in onze gemeente van harte welkom zijn.” licht burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open VLD) nader toe.

“Het is bovendien zo dat ze via de tweedeverblijfstaks en de onroerende voorheffing voor heel wat gemeentelijke inkomsten zorgen. Met die inkomsten kunnen we investeringen doen die hen ten goede komen, zoals bijvoorbeeld de geplande vernieuwing van de zeedijk. .” zegt schepen van financiën Michel Landuyt (Open VLD).

Ook andere belastingen niet verhoogd

De gemeenteraad keurt straks ook het belastingreglement op het plaatsen van terrassen,strandcabines, en de milieubelasting goed. Ook deze belastingen worden niet verhoogd.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier