Middelkerke bespaart op muziekfestival Leffingeleuren

Redactie KW

Kustgemeente Middelkerke verlaagt de subsidies voor het muziekfestival Leffingeleuren met 20.000 euro omwille van besparingen.

Dat werd gisteravond op de gemeenteraad beslist. Burgemeester Janna Rommel-Opstaele de organisatoren van vzw De Zwerver daarvan vanochtend persoonlijk op de hoogte gesteld. Op de gemeenteraad werd besloten om de samenwerkingsovereenkomst met vzw De Zwerver voor de komende zes jaar wel te verlengen, maar in de subsidie wordt gesneden.

Impact en return

Tot vorig jaar kreeg Leffingeleuren 90.000 euro. Dit jaar en de volgende vijf jaren wordt dat bedrag vastgesteld op 70.000 euro. De Zwerver krijgt wel 12 keer 1.000 euro per jaar voor de programmatie van muziekgroepen doorheen het jaar, met de voorwaarde drie van die optredens vast te leggen in samenspraak met de jeugdraad. “We willen onze goede samenwerking voortzetten. Leffingeleuren heeft een grote impact en return. Zowel op sociaal als economisch vlak, maar ook qua imagovorming van het dorp”, aldus de burgemeester die toch wat tegenwind van de oppositie moest verdragen. Zij vonden het budget nog te hoog.

Geen grote gevolgen

De budgetwijziging heeft impact op het festival. “Maar de gevolgen blijven gering”, aldus Johan Vynck van De Zwerver. “Er zal enkel wat gesneden worden in de animatie. Aan de muzikale programmatie, het allerbelangrijkste, wordt niet geraakt.” De affiche is dit jaar opnieuw goed gevuld met nationale en internationale artiesten zoals Daan, Arno, A Place To Bury Strangers, The Horrors en afsluiter Seasick Steve. De 37ste editie van Leffingeleuren vindt plaats van 13 tot 15 september. Vorig jaar kwamen 18.000 muziekliefhebbers op dit festival af.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier