Michel Casseyas neemt afscheid van Café Locale

Redactie KW

Op 3 april tapt Michel Casseyas de laatste pintjes in zijn Café Locale. “Na vijftien jaar in het nachtleven is het genoeg geweest. Ik word friturist in Harelbeke.” En natuurlijk neemt Michel afscheid met een feestje : de laatste twaalf uren van Café Locale.

Michel Casseyas (37) baat sinds november 2001 Café Locale uit aan de rotonde op de Veemarkt. Voordien was het jarenlang het succesvolle café Vlaams Bierhuis. Toen Michel de zaak overnam maakte hij er een café met discotheek en brasserie van. “In de beginjaren beleefden we hier gouden tijden met veel bekende Vlamingen die over de vloer kwamen. Xavier Malysse, Felice, Arno Hintjens… Café Locale was toen de place to be”, vertelt Michel.

“Gedaan met het nachtleven”

Maar sinds de geboorte van zijn dochter Camille in mei 2008 vond Michel het welletjes geweest in het nachtleven. “Toen ze ongeveer zes maanden was, had ik de intentie om uit het nachtleven te stappen. Het weegt zwaar door en ik wil wat meer aandacht besteden aan mijn familieleven. Bovendien is het tijd voor een nieuwe uitdaging.” Eentje als friturist.

De laatste uren

Michel zou Michel niet zijn als hij geen feestje zou organiseren voor zijn afscheid. “Ik wil afscheid nemen met een feest in de sfeer van vroeger. Ik zou graag alle anciens weer samenbrengen voor een spetterend feest. Er komen ook dj’s die hier in het verleden ook al draaiden zoals Michiel Cnudde, Pascal V, Yves Crocky en dj Bram. Natuurlijk zal ikzelf ook muziek draaien. Het wordt de laatste 12 uren van Café Locale. Op 3 april van 21 uur tot 9 uur moeten de vaten leeg”, besluit Michel.

(MVM voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier