Michael Van Opstal is beste juniorkok van België

Redactie KW

Michael van Opstal, een kok van 24 uit Dendermonde heeft vanmiddag in Oostende de titel van beste juniorkok van België gewonnen. Het is al de 41 ste keer dat de keukenwedstrijd in de Oostendse hotelschool wordt gestreden. Van Opstal is een oud-leerling van de hotelschool van Koksijde en is nu aan de slag in een restaurant in Duinbergen bij Knokke-Heist.

Zes jonge koks, allemaal mannen, streden in Oostende voor de titel van beste juniorkok van België. De wedstrijd kent een lange geschiedenis. Ze werd voor het eerst gehouden in 1971 en heeft al heel wat mooie winnaars opgeleverd. In de keuken houdt de keukenjury in de gaten hoe de kandidaten hun gerechten bereiden. De wedstrijd gaat gepaard met heel wat stress.

Michael Van Opstal behaade de overwinning met een gerecht van wangetjes van Zeeduivel. Vooral zijn manier van werken in de keuken wist de jury te overtuigen. Voortaan gaat hij door het leven als de 41 ste beste Juniorkok van België. De Hotelschool van Oostende, waar 100 leerlingen een horeca-opleiding volgen, staat aan de vooravond van een nieuwe toekomst. Tegen 2015 verhuist de school naar een gerenoveerd gebouw naast het Ensorinsituut langs de Elisabethlaan.

(SK/LD)

Meer in het Focus nieuws vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier