Michael Lanzo wint finale VTM’ s Belgium’s Got Talent

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Michael Lanzo heeft vrijdagavond de finale van de tweede editie van Belgium’s Got Talent op VTM gewonnen.

Het was met zijn interpretatie van “You raise me up” dat hij het publiek wist te overtuigen.

“Oh my god, het is precies in een droom dat ik zit”, was Michael – Landuyt – Lanzo’s reactie toen Koen Wauters hem feliciteerde. Behalve de titel heeft de West-Vlaming ook nog 50.000 euro gewonnen.

De 11-jarige Mathijs uit Limburg haalde de tweede plaats. Hij deed dat met een percussienummer op een zelfgebouwd instrument. Johnny Trash eindigde op de derde plaats met zijn nummer “Het is altijd een vrouw”.

Interview

Michael Lanzo was niet dé favoriet van de jury. Voor Karen Daemen en Rob Vanoudenhoven mocht Johnny Trash winnen, terwijl Ray Cokes het voor Mathijs had. Maar stemmend Vlaanderen koos uiteindelijk voor Michael Lanzo.

Krant van West-Vlaanderen van van de week interviewde Michael Lanzo samen met zijn ouders in Izegem. “Het zijn hier al zotte weken geweest,” vertelt Michael in dat gesprek met onze redactrice Nancy Boerjan. “Dat ik eindelijk aan een groot publiek heb kunnen tonen wat ik in mijn mars heb: dat was mijn doel. En dat heb ik nu al bereikt”, zei hij op de vooravond van zijn zege in de finale.

“Het doet deugd”

“Ik mag geen winkel binnen gaan, of ze feliciteren mij en ik heb niet eens iets gedaan. Maar ik moet toegeven: het doet deugd…” zegt zijn vader Hans Landuyt.

Het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 20 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier