Mia Demeulemeester nieuwe directeur van onderzoekscentrum in Beitem

Redactie KW

Vanaf 1 augustus wordt Mia Demeulemeester de nieuwe directeur van het provinciaal onderzoekscentrum Inagro in Rumbeke. Ze volgt André Calus op, die sinds 1989 aan het hoofd van Inagro stond en straks met pensioen gaat.

Na een intense periode van hervorming en verzelfstandiging kondigde André Calus, directeur sinds 1989, zijn afscheid aan als afgevaardigd bestuurder van Inagro, het onderzoekscentrum in Beitem.

Sterke groei onder André Calus

André Calus wordt opgevolgd door Mia Demeulemeester, die sinds enige tijd adjunct-directeur was. Vanaf 1 augustus neemt ze haar nieuwe taak op. “André Calus heeft als directeur bijzonder veel verwezenlijkt voor Inagro. Het centrum kende een sterke groei in aantal onderzoeksthema’s, infrastructuur, personeel, projecten en middelen. Hij was een bijzonder belangrijke sleutelfiguur in de hervorming en verzelfstandiging.”

De hervorming is afgerond en André Calus gaat nu in familiekring genieten van zijn pensioen. “We blijven de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.” Vorige week werd Mia Demeulemeester officieel door de raad van bestuur benoemd als nieuwe afgevaardigde bestuurder. Mia is afkomstig uit Bavikhove, een deelgemeente van Harelbeke.

Praktijkgericht landbouwonderzoek

Ze studeerde in 1991 af als landbouwingenieur aan de KU Leuven. Tijdens haar onderzoeksjaren verschenen talrijke publicaties in wetenschappelijke en vulgariserende tijdschriften. De wens om haar loopbaan meer te richten op praktijkgericht landbouwonderzoek leidde haar naar Inagro.

(LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier