Meubels Vandermeeren opent weldra derde zaak in Veurne

Redactie KW

Meubels Vandermeeren ziet de toekomst hoopvol tegemoet want in tijden van crisis investeren zaakvoerders Thierry en Anthony Vandermeeren in een derde meubelzaak die binnenkort de deuren openzwaait.

In juli 1977 opende Emmanuel Vandermeeren samen met zijn echtgenote Nicole Ollevier een klassieke meubelzaak in Veurne van duizend vierkante meter groot. In april 1992 overleed Emmanuel. Zoon Thierry was al sinds 1985 aan de slag in de zaak en zijn broer Anthony vervoegde hem in 1992. In 1996 namen de broers de meubelzaak officieel over. Tien jaar na die overname kocht Vandermeeren het vroegere gebouw van Dewilde om er een afdeling ergonomische meubels te starten. „In mei vorig jaar openden we achter Vandermeeren Interieur onze tweede zaak Ergocomfort”, verduidelijkt Anthony. „Toen de vroegere winkel van Platevoet, net tegenover onze zaak, te koop stond, konden we die kans niet laten liggen. Daar zullen we dit jaar onze derde winkel ‘base-x’ openen. Daar zullen we een volledig nieuw gamma voorstellen dat budgetvriendelijk is.”

Omgaan met de crisis

Durven investeren in tijden van crisis is gewaagd maar volgens Vandermeeren een beredeneerde keuze. „Een crisis schept opportuniteiten en een crisis blijft niet duren”, aldus Anthony. „In elk scenario houden we rekening met de ‘worst case’. Een dynamische en gestructureerde firma moet het hoofd kunnen bieden aan een crisis. Bij ons is dat mogelijk omdat we verstandig investeren en we een breed klantenbestand hebben.”

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 27 februari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier