Meteen controles op rookverbod in de horeca

Redactie KW

Vanaf nu mag je niet meer roken op cafés en restaurants zonder afzonderlijke rookkamers. En al op de eerste dag van het rookverbod waren controleurs van Volksgezondheid op pad. In heel wat café’s was inderdaad geen asbak meer te bespeuren, maar sommigen waren nog helemaal niet in orde. Wij gingen op stap in Kortrijk met Jean-Pierre Vanheerswynghels uit Oostkamp. Hij is één van de 25 controleurs die deze zomer de helft van de 6000 café’s in ons land moeten controleren.

Niet overal wordt het rookverbod van dag één gerespecteerd. In een café in Kortrijk bijvoorbeeld wordt vandaag nog gerookt. Rokers en niet rokers zitten nog in één zelfde ruimte

De klanten moeten wel in een aangeduide zone gaan zitten als ze een sigaretje willen opsteken, maar daarmee wordt de nieuwe wet niet nageleefd. Controle hadden ze hier vandaag niet verwacht.

Café’s die in overtreding zijn van het rookverbod komen er vandaag nog van af met een waarschuwing. Bij de volgende controles zullen er ook boetes uitgedeeld worden.

(KB/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier