Metaalbedrijf Heger uit Diksmuide wil sluiten, 20 jobs bedreigd

Redactie KW

Heger Belgium wil zijn vestiging in Diksmuide sluiten. Dat laat de christelijke vakbond ACV weten. Er werken 24 mensen.

Door die sluiting zullen 20 van de 24 medewerkers ontslagen worden. “Voor de vier anderen lijkt al een oplossing gevonden te zijn”, aldus Marc Vandenberghe, secretaris van ACV-CSC Metea. De directie haalt in het persbericht aan dat de vestiging in Diksmuide de doelstellingen niet haalde en fel te lijden heeft onder concurrentie uit Azië. De directie wil “in de periode juni-juli 2013 overgaan” tot de sluiting.

De directie wijst onder meer op de economische crisis, die voor de sector nog ernstiger wordt door de zware concurrentie uit Azië. “In de laatste decennia heeft men in Azië een technologische voorsprong kunnen nemen, terwijl de productiekost momenteel toch nog steeds gemiddeld 30 procent lager is dan in Diksmuide.”

Moederbedrijf ITW vroeg de verschillende filialen van Heger een operationele return van 15 procent, maar dat haalde het Belgische filiaal niet. “Vorig jaar werd ondanks de gedane kostenbesparingen zelfs nog een licht verlies opgetekend”, klinkt het. Daarnaast kent het bedrijf een “hoge graad van economische werkloosheid”, en de directie vreest dat die situatie nog zal verergeren.

Vanwege de vele economische werkloosheid komt het nieuws niet als een complete verrassing voor Vandenberghe. “We hadden wel iets verwacht, maar niet dat het zo drastisch en plots zou zijn.”

Door de sluiting gaan 20 banen (15 arbeiders en 5 bedienden) verloren.

(BELGA/ABO/KB)

Metaalbedrijf Heger uit Diksmuide wil sluiten, 20 jobs bedreigd

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier