Met MP3-speler naar Het Zwin voor luisterwandeling

Redactie KW

Het natuurreservaat Het Zwin in Knokke-Heist pakt uit met een luisterwandeling. Uniek is dat je de wandeling thuis van het internet op je eigen MP3-speler kan opladen. De wandeling leidt de bezoeker langs een parcours van 22 plaatsen. De verschillende fragmenten brengen een boeiend beeld van de veelzijdigheid van het reservaat. De wandeling is in vier talen te beluisteren.

De luisterwandeling neemt je mee naar de meest interessante plaatsen van het Zwin. Er zijn 22 haltes, op elke halte krijg je een fragment te horen. Heel wat mensen die het Zwin bezoeken waarderen wel een woordje uitleg. “Meestal hangt er een bordje met de naam van de vogel aan de kooi of staan ze te kijken naar een verwijzing naar planten. Er is toch altijd veel interesse voor wat er achter het Zwin zit. Hoe zit dat nu in mekaar, het landschap, hoe leven de dieren met mekaar”, zegt Kris Struyf van Het Zwin.

Origineel is dat je de info bij de wandeling makkelijk kan downloaden. Het kan voor je vertrekt op je eigen computer of aan het loket van het natuurreservaat. “We gaan ervan uit dat de MP3-speler zo populair is dat veel mensen er een bezitten; Tegen de zomervakantie beschikken we over een aantal toestelletjes die we kunnen uitlenen”, klinkt het bij Kris Struyf.

De wandeling komt er met steun van het kustactieplan. Het is wel niet de bedoeling om permanent met een hoofdtelefoon door het Zwin te lopen. “Wanneer mensen rondlopen met hun MP3 kunnen ze naar de info luisteren, tussen twee punten in kan je de hoofdtelefoon weer afzetten en naar alle live-geluiden luisteren. Het is de bedoeling dat het een aanvulling is en niet een permanente begeleiding gedurende het traject”, zegt Kris Struyf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier