Met ‘Iedereen Dichter’ op zoek naar stadsgedicht

Redactie KW

Op de Gedichtendag gaf de stad Tielt het startschot van een uniek, poëtisch project: ‘Iedereen Dichter’. „We gaan verder dan het concept van een ‘stadsdichter’ : iedereen krijgt de kans om aan hét stadsgedicht mee te schrijven”, duidt cultuurbeleidscoördinator Hendrik Vandenbruwane. ‘Iedereen Dichter’ wordt begeleid door de gevierde, van Tielt afkomstige, dichteres Sylvie Marie (Sylvie De Coninck).

„De oproep gebeurt via het stadsmagazine. Men kan ons één of twee poëtische regels sturen. Daarop breien we dan elke maand verder. Dat gaat door tot we op Gedichtendag 2011 een afgewerkt stadsgezicht zullen hebben, dat we op gepaste wijze aan de Tieltenaren zullen voorstellen. Het gaat voor Tielt om een uniek project, dat nog geen voorgangers kent.” Promotie voor het project Iedereen Dichter gebeurt via het stadsmagazine en een opvallende affiche- en kaartjescampagne. (LVA)

Uiterlijk op 10 februari worden de eerste dichtregels van het stadsgezicht verwacht op iedereendichter@tielt.be of Markt 13. Meer info: hendrik. vandenbruwane@tielt.be, 051428172.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Tielt) van 29 januari 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier