Met een geit vanuit Ichtegem naar de Noordkaap én terug

Redactie KW

Een Citroën Deux Chevaux – zeg maar een ‘geitje’ – van twintig jaar oud, en véél geduld: meer heb je niet nodig om vijfduizend kilometer verder naar de Noordkaap te reizen. Koen Nollet en Anne-Marie Van Praet hebben recent het beste bewijs geleverd!

Koen Nollet (50) en Anne-Marie Van Praet (51) uit de Zuidstraat reisden met hun 20 jaar oude Citroën Deux Chevaux helemaal tot aan de Noordkaap. „Veel mensen zeiden dat we zot waren en dat we er nooit zouden geraken”, vertellen ze. „Maar we maakten de rondreis van 10.000 km zonder enig probleem en vonden het een plezier om met onze geit te rijden.”

„Op 14 juli vertrokken we samen met een bevriend koppel, dat met een Citroën Ami reisde”, vertelt Anne-Marie. „Dat type heeft dezelfde motor als een geit, maar is zwaarder van carrosserie. Zij reden dus iets trager. We bleven overdag niet samen, maar spraken wel af om op dezelfde plaatsen te overnachten. We sliepen in trekkershutten op campings. Onze tent, die we meenamen voor het geval de trekkershutten volzet zouden zijn, hebben we nooit nodig gehad. We bleven een hele maand weg, tot half augustus, en deden alles samen zo’n 10.000 km.”

(HH)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier