Messentrekker uit Assebroek aangehouden op verdenking van moordpoging op liefdesrivaal

Redactie KW

De man uit Assebroek, die dinsdagnamiddag zijn liefdesrivaal neerstak, werd aangehouden op verdenking van moordpoging. Het slachtoffer verkeert niet meer in levensgevaar, maar verblijft nog altijd op de afdeling intensieve zorgen van een Brugs ziekenhuis.

De Brugse onderzoeksrechter heeft J.V. (geboren in 1984) uit Assebroek onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van moordpoging. Een maand geleden had zijn vriendin hun liefdesrelatie verbroken. Ze was een nieuwe relatie gestart met M.G. (geboren in 1983) uit Assebroek.

Slachtoffer nog op intensieve zorgen

Dinsdagnamiddag trok hij naar de woning van M.G. in de Walraetstraat in Assebroek, in de hoop op een gesprek met zijn ex-lief. De voorbije weken had J.V. nog geregeld telefonisch contact met het meisje en hoopte dat het opnieuw goed zou komen tussen hen beiden.

Zijn ex-vriendin en haar nieuw lief bleken thuis te zijn. Volgens de dader ontaardde het gesprek in een schermutseling, waarbij M.G. hem plots in een wurggreep nam. De dader beweert dat hij zijn mes heeft getrokken en vervolgens stak om hem te verweren. Dat vertelde hij tijdens zijn verhoor.

Het slachtoffer kon nog altijd niet worden verhoord. Die verkeert niet in levensgevaar, maar vertoeft toch in relatief kritieke toestand op de afdeling intensieve zorgen van een Brugs ziekenhuis.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier