Mesen moet Vlaamse subsidies voor jeugdbeleid terugbetalen

Redactie KW

Mesen moet meer dan de helft van de Vlaamse subsidies voor zijn jeugdbeleid terugbetalen aan de Vlaamse overheid. Mesen kreeg vorig jaar ruim 3.100 euro subsidies toegekend, maar gebruikte daar slechts 1.495 euro van. Daarom eist de Vlaamse overheid het saldo van 1645 euro nu terug van Mesen.

Op de gemeenteraadszitting vond CD&V-oppositiewoordvoerder Jean Vanhoorne de zaak ongehoord en wraakroepend. “Er wordt door de burgemeester altijd gezegd dat subsidies belangrijk zijn. Maar wat blijkt nu: de subsidies die we krijgen voor het jeugdwerk, worden nog niet voor de helft gebruikt.

Schepen Roland Mahieu, die de afwezige burgemeester Sandy Evrard verving als voorzitter van de gemeenteraad, antwoordde dat het in Mesen moeilijk is om de jeugd samen te krijgen voor activiteiten: “Als je iets organiseert, dan komt er niemand af. Twee jaar geleden bijvoorbeeld mochten ze gratis naar een voetbalmatch in Brugge. Er kwamen slechts twee jongeren op af.” Dat vond Vanhoorne geen argument om niets te organiseren en de subsidies te ontlopen.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier