Mesen heeft nu ook een Vredestraat

Redactie KW

De nieuwe verkaveling langs de Vierkoningenstraat heeft nu ook officieel een straatnaam : Vredestraat. Hiermee wil Mesen zijn reputatie als vredesstad verder kracht bijzetten.

Het gebeurt in Mesen maar zelden dat er een nieuwe straatnaam moet worden bedacht, dus was men vrij grondig tewerk gegaan. “Door historici en deskundigen werden een heel aantal voorstellen gedaan, waaronder toch wel een aantal moeilijke namen en andere dan weer niet echt Mesens”, aldus burgemeester Sandy Evrard op de gemeenteraad. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor Vredestraat. Eenvoudig en goed, en het onderstreept ten volle onze ambitie om ons verder op de kaart te zetten als vredesstad. Ook in het Frans klinkt het goed : rue de la Paix”. Wat dus ook op het officiële straatnaambordje zal komen, want vrede betekent in Mesen ook communautaire vrede.

De gemeenteraadszitting van maandag 30 mei was meteen ook de laatste in het huidige stadhuis. Als alles volgens planning verloopt, dan verhuizen de stadsdiensten op 15 juni naar het Adelahuis. Minister Geert Bourgeois komt het nieuwe stadhuis officieel openen op vrijdag 1 juli, en voor de bevolking is er opendeur op zaterdag 2 juli in de late namiddag. Alle bezoekers krijgen er dan een glaasje aangeboden.

(JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 3 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier