Mesen en Heuvelland werken samen voor speelpleinwerking

Redactie KW

Mesen werkt deze zomer samen met de Heuvellandse jeugddienst voor de organisatie van de speelpleinwerking. Voor Mesen was het financieel niet haalbaar om de speelpleinwerking voor eigen rekening te nemen. Zo’n intergemeentelijke samenwerking is vrij uniek in Vlaanderen.

De speelpleinwerking van Heuvelland heeft er een nieuw speelplein bij, al ligt die wel in Mesen. De samenwerking was voor Mesen meer dan welkom. Het grensstadje had te weinig middelen om een volledige speelpleinwerking te organiseren.

“Vandaar hebben we aangeklopt bij onze buurgemeenten van Heuvelland en zij waren direct bereid om samen te werken met ons. En ze zo zijn we gestart met een intensieve samenwerking. Het is meer dan enkel uitstappen, wij organiseren de hele werking samen”, zegt Steven Reynaert, jeugdverantwoordelijke van Mesen.

Iedereen is laaiend enthousiast over de nieuwe werking. Ook de Heuvellandse speelpleinwerking juicht het initiatief toe. Door de uitbreiding verloopt alles nu veel professioneler en niet onbelangrijk, ook goedkoper. Zo is de organisatie van uitstappen, naar Bellewaerde bijvoorbeeld, veel gemakkelijker. En ook de voorbereidingen gaan vlotter.

Het proefproject loopt tot eind juli en wordt dan geëvalueerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier