Menukaarten waarschuwen amokmakers Oostende voor straffen die ze riskeren

Redactie KW

In de uitgaansbuurt van Oostende werden borden geplaatst om de amokmakers te waarschuwen welke straffen er op bepaalde misdrijven staan. ‘Ambetant? Dan word je klant’, luidt de waarschuwing van de politie.

Het plaatsen van de menukaarten past in het integraal stedelijk veiligheidsplan dat eind april werd gepresenteerd. Op de borden staan diverse misdrijven – die veel voorkomen in de uitgaansbuurt – en de bijhorende straffen. Zo worden wildplassen, het achterlaten van hondenpoep, alcohol drinken op het openbare domein en sluikstorten bestraft met een administratieve sanctie van 59 tot 250 euro. Op openbare dronkenschap, vechtpartijen, wapendracht en druggebruik staan gerechtelijke vervolgingen. Dat staat allemaal vermeld op het bord.

„Er komen negen borden langs de toegangswegen naar de uitgaansbuurt”, zegt burgemeester Jean Vandecasteele, die vrijdag met korpschef van de lokale politie Philip Caestecker het eerste bord in de Langestraat presenteerde. „Er komen ook extra uriliften, verzinkbare urinoirs. Er staan er nu al drie, die ‘s avonds in het weekend naar boven worden gelaten. We zullen er nog een vijftal bijplaatsen, ook voor dames.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier