Menselijk resten gevonden in Brugse Ringvaart

Redactie KW

Een voorbijganger heeft vanmorgen in de Brugse Ringvaart ter hoogte van de Katelijnebrug een lichaam zien bovendrijven. Het lichaam dreef rechts van de brug. De voorbijganger verwittigde meteen de hulpdiensten.

Duikers van de Brugse brandweer hebben in opdracht van het parket het lichaam opgevist. Het ging slechts om twee benen die nog vast hingen aan het bekken. De romp en het hoofd ontbraken. Bovendien was er ook een voet afgerukt. Uit de lijkschouwing door de wetsdokter blijkt dat het lichaam naakt was en vermoedelijk al een drietal weken in het water lag. Het gaat om het lichaam van een man die 80 à 85 kilo weegt en niet te groot was zowat 1,60 à 1,70 meter. Het feit dat een deel van het lichaam afgerukt werd, wijst er vermoedelijk op dat het lichaam in schroeven van boten moet terecht gekomen zijn.

Morgen zal het DNA van het gevonden lichaam vergeleken worden met DNA uit de lijst van vermiste personen die justitie bezit. Ook de kenmerken van het gevonden lijk zullen getoetst worden aan persoonsbeschrijvingen van vermiste personen uit het Brugse en andere gerechtelijke arrondissementen.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier