“Menschen in den Grooten Oorlog”, een artistiek verhaal van ons oorlogsverleden

Redactie KW

In Poperinge is het theaterstuk “Menschen in den Grooten Oorlog” voorgesteld dat over een kleine maand in première gaat.

Opmerkelijk is dat het stuk de verhalen brengt van gewone burgers en hoe zij de verschrikkelijke oorlog beleefden. De stad Poperinge wil hiermee ook op een artistieke manier terugdenken aan de Eerste Wereldoorlog. Het stuk kreeg onlangs zijn avant-première op de Belgische ambassade in London.

Auteur Benajmin Sercu : “Er zitten een aantal stukken in gebaseerd op memoires van mijn grootoom die hier in Elverdinge schoolmeester was maar ook brancardier was tijdens de oorlog. Die schreef zijn memoires waarvan de verhalen in de familie levend blijven.

De oorlog maakt veel kapot. Meestal heel zichtbaar maar vaak ook minder tastbaar. En dat maakt het interessant voor theatermakers. Acteur Bart Cafmeyer : “Er is liefde in de oorlog, er is haat in de oorlog. De pijn van het verlies. Er is daar zo veel over te vertellen. De grote moeilijkheid is om dat in een gebalde structuur te krijgen. Omdat dramaturgisch interessant te maken”

(A.D.)

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier