Meningen verdeeld over nieuwe paviljoenen voor ondergrondse parking op Zand in Brugge

Redactie KW

Er is nogal wat commotie rond de nieuwe paviljoenen van de ondergrondse parking Het Zand in Brugge. De constructies kunnen op weinig bijval rekenen, vooral bij de horecazaken, maar wat de ene een gedurfde moderne architectuur vindt, is voor de andere een mislukte serre. Hoe dan ook, het laatste woord is duidelijk nog niet gevallen over de nieuwe glazen constructies.

Het eerste van drie nieuwe paviljoenen op het Zand in Brugge is bijna afgewerkt. De 2 andere staan nog in de steigers. De paviljoenen zijn de ingangen van de ondergrondse parkeergarage. De opmerkelijke glazen constructies lokken heel wat reacties uit, niet in het minst bij de horeca-uitbaters op het Zand. Frederick De Clerck: “Ik vind het niet mooi. Het is precies een serre. Ik dacht dat het transparant zou zijn, maar dat is het niet. Maar ja, net zoals met het concertgebouw, het zal wel wennen.”

Compensatie

Verscheidene horecazaken hebben door de werken ook last van stof en lawaai en dringen aan op een compensatie. De paviljoenen en de fietsparking kosten samen 3,6 miljoen euro.

Meningen verdeeld over nieuwe paviljoenen voor ondergrondse parking op Zand in Brugge

Bekijk hier de reportage

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier