Menenaar Serge Decock restaureert koersfietsen

Serge Decock (inzet, rechts op bovenstaande foto) neemt samen met Ronald Onraedt regelmatig deel aan retrorondes of retrofietswedstrijden. (GF)
Redactie KW

Serge Decock koerste tot zijn negentiende, maar hing zijn fiets nooit echt aan de haak. Hij restaureert oude fietsen, rijdt retrorondes, koerst bij de wielertoeristen en fietst elke dag naar zijn werk.

“Ik ben beginnen fietsen in de periode van Eddy Merckx, ik was toen 12, 13 jaar. “Op mijn zestiende ben ik bij de nieuwelingen begonnen. Ik deed het er vrij goed en ook bij de juniors ging alles vrij vlot. Ik heb toch een paar mooie wedstrijden gewonnen en eindigde ook heel vaak in de top 10. Na de juniors heb ik nog een paar maanden bij de liefhebbers gekoerst en dan heb ik moeten kiezen, want koersen en niet werken zat er bij ons thuis niet in.”

Serge fietst bij wielertoeristenclub Extreme, volgt lessen bij een fietsenhersteller in Harelbeke en zet retrofietsen op. Daarnaast neemt hij samen met zijn vriend Ronald Onraedt aan retrowedstrijden deel. “Dat zijn geen wedstrijden met een winnaar, maar eerder een evenement waar je ook kan kiezen tussen drie verschillende ritten en waarbij je je kleedt zoals in de tijd van toen.”

Serge meent dat zijn hobby een passie geworden is en dat die passie een beetje naar een verslaving neigt. “Het restaureren van die fietsen betekent ook naar beurzen gaan, op zoek naar wisselstukken, mijn fietsen restaureren op bijeenkomsten als het Stalen Ros in ‘t Kuipke in Gent… Velofollies hoort daar ook bij, enerzijds omdat ik benieuwd ben naar mijn nieuwe frame maar ook omdat fietsen een passie blijft.”

(Lien)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie van vrijdag 17 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier