Menen gaat voor een kleiner woonzorgcentrum Ceres in Lauwe

Redactie KW

In Menen zijn de hertekende plannen voor het woonzorgcentrum Ceres voorgesteld door OCMW-voorzitter Renaat Vandenbulcke.

Het nieuwe plan is zo’n 1.600 m² kleiner dan het vorige maar biedt verspreid over drie verdiepingen plaats aan 93 senioren… Het positieve aan het nieuwe plan is dat het woonzorgcentrum dat Ceres zal heten binnen de financiële marche van 18 miljoen euro gebouwd zal worden.

15 jaar geleden was er voor het eerst sprake om het rusthuis Sint-Gerardus in Lauwe om te vormen tot een woonzorgcentrum. Vijf jaar geleden was er een plan maar begon ook het juridisch steekspel met een van de buren… De tijd begon echter te dringen want de huidige uitbatingsvergunning zou in 2014 ten einde lopen als het OCMW op dat moment niet met de bouw van een nieuw woonzorgcentrum zou gestart zijn.

OCMW-voorzitter Renaat Vandenbulcke (N-VA) ging met alle betrokken partijen praten en kwam tot een nieuw plan dat met alle betrokkenen rekening houdt. Het OCMW wil tegen eind 2013 de bouwvergunning op zak hebben om dan uiterlijk eind 2014 met de bouw van het rusthuis te kunnen beginnen. Tegen 2016 zou de eerste fase van de werken af moeten zijn, de tweede fase zal bestaan uit de bouw van een cafetaria en polyvalente ruimte.

(CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier