Melkveehouders versoepelen blokkade distributiecentrum Lidl

Redactie KW

De blokkade aan het distributiecentrum van Lidl op de industriezone van Gullegem-Moorsele is sinds vanmorgen enigszins versoepeld. Op vraag van de directie laten de protesterende melkveehouders, die dinsdagavond de toegang tot het terrein hermetisch afsloten, elk uur één geladen vrachtwagen door.De melkveehouders willen met de versoepeling hun goede wil tonen.

Melkveehouders uit Henegouwen en de Kortrijkse regio grendelen sinds dinsdagavond met tractoren de toegang tot het distributiecentrum van Lidl af. Met hun actie proberen ze naar eigen zeggen de druk op de ketel te houden nu op nationaal niveau onderhandeld wordt voor een faire melkprijs. Al maanden verkopen de melkveehouders hun product met zwaar verlies. Ze wijzen onder meer met een beschuldigende vinger naar de distributiesector, waar vooral op vlak van prijszetting zwaar wordt geconcurreerd.

Een delegatie van de actievoerders werd al ontvangen door de plaatselijke directie van Lidl, maar concrete resultaten leverde dat niet op. Vanuit het distributiecentrum in Gullegem worden ruim tachtig Lidl-vestigingen bevoorraad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier