Melissa Aercke is beste leerling met leercontract

Melissa Aercke is in Oostende als beste leermeisje in bloemen gezet door Unizo en Syntra West.
Redactie KW

In Oostende is Melissa Aercke (16) door Unizo en Syntra West in de bloemetjes gezet voor haar engagement tijdens haar leertijd. Ze is op leercontract in een garagebedrijf om koetswerkhersteller te worden. Hoewel steeds minder leerlingen kiezen voor een leercontract wordt het systeem steeds interessanter, zeggen Unizo en Syntra-West. Het leercontract koppelt praktijk en onderwijs optimaal aan elkaar en biedt garanties op snel werk vinden.

Schoolverlaters met praktijkervaring vinden sneller werk en ook werkgevers kiezen het liefst nieuwe krachten mét ervaring. Volgens Unizo en Syntra zijn leercontracten van groot belang voor onze West-Vlaamse bedrijven. De leerwerktrajecten worden georganiseerd door Syntra West. Jongeren kunnen kiezen uit ruim 200 beroepen van kapper tot garagemedewerker of in sectoren zoals de bouw, de voeding en kledij. De leerlingen vanaf 15 jaar werken 4 dagen en lopen nog 1 dag school.

Unizo wil leerwerk of leercontracten bekender maken bij West-Vlaamse ondernemers. In Oostende zijn ze in deze garage zeer tevreden van hun student koetswerk Melissa. Zij wil hier alle knepen van het koetswerkvak onder de knie krijgen. Een opleiding die nog drie jaar duurt. Een voordeel van het leercontract is ook dat je als student maandelijks tussen 280 en 460 euro verdient.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier