Meisjes- en jongenschiro Eernegem organiseren vanaf 6 oktober samen activiteiten

Redactie KW

Vanaf 6 oktober start het nieuwe werkjaar samen in de hemen van de Veldstraat.

De eerste gesprekken dateren nog maar van begin juli”, zegt Ilse Dereepere, hoofdleidster van de meisjeschiro, “maar het idee is niet nieuw, natuurlijk. Op kamp hoorden we van onze kookploeg, die 10 à 15 jaar geleden chiroleiders en -leidsters waren, dat er toen al over nagedacht werd. Zelf hebben wij er hier in het verleden onder de leidsters ook wel af en toe over gepraat, maar de meerderheid zag het toen nog niet zitten.”

Niet alleen ontstaan er in heel Vlaanderen meer en meer gemengde chirogroepen. In Eernegem was het voor beide groepen ook een noodzaak om te fusioneren.

“Wij als jongenschiro kampten al jaren met een probleem”, bekent Thomas Ketels, “De chiro had een slecht imago en we slaagden er in de voorbije jaren niet in om het tij te keren. Dat vertaalde zich ook jaar na jaar in minder leden. Dank zij die fusie hopen wij de jeugdbeweging ook voor jongens weer aantrekkelijk te maken.”

“Ons probleem was precies omgekeerd”, zegt Ilse Dereeper. “Ons ledenaantal zit jaar na jaar in de lift, maar de leidingploeg dunt systematisch uit. Momenteel zitten we met veertig speelclubbers en de meisjes van het eerste leerjaar moeten straks nog ingeschreven worden. Voor zo’n grote groep heb je voldoende leiding nodig. Die fusie lost dat probleem op.

Het werkjaar start op zondag 6 oktober. De activiteiten, die afwisselend op zaterdag en zondag zullen plaatsvinden, lopen van 14 tot 17 uur. Voor meer info: Ilse Dereepere (0486 54 05 86) of Stijn Ketels (0478 66 51 91).

(KV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier