Meisje van 8 schaakt tegen Garry Kasparov

Redactie KW

De 8-jarige Esmée Ducheyne zal dinsdagavond simultaan mogen schaken tegen ex-wereldkampioen schaken, Garry Kasparov. Samen met 9 andere jongeren zal ze vanuit de televisiestudio’s van Alfacam proberen om de Russische Grootmeester schaakmat te zetten.

Na een aantal preselecties werd Esmée geselecteerd uit een groep van 300 lagere schoolkinderen. De organisatie was in handen van Your Next Move, een initiatief van een aantal ondernemers. Zij willen de schaaksport promoten.

Winst en verlies

“Dat er dit jaar opnieuw een kind uit de Brugse GO!-school de finales haalt, is geen wonder,” zegt Leilah Lierman van BSGO! Brugge-Centrum. “De kinderen leren er vanaf het eerste leerjaar al schaken in de klas. De directie is ervan overtuigd dat het schaken bijdraagt tot socialer gedrag. Kinderen leren zo beter omgaan met winst en verlies. Ze leren dat elk stuk belangrijk is in het spel en dat alleen een goede samenwerking kan leiden tot succes. En dat de kinderen er ook slimmer van worden, is mooi meegenomen.”

Bij de tien winnaars zitten nog twee andere West-Vlamingen: Bart de Vries uit de Guido Gezelleschool van Brugge en Lowie Tomme uit de Vrije basisschool van Waregem.

(BS)

Meer info? Klik hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier