Meisje van 18 dood na aanrijding met vluchtmisdrijf

Redactie KW

Zaterdag omstreeks 23.30 uur heeft er zich ter hoogte van café De Breskens in de Rijselstraat in Torhout een vreselijk verkeersongeval voorgedaan.

Een 18-jarige meisje stak samen met haar 46-jarige vader en haar 26-jarige vriendin, allen uit Torhout, de straat over, op weg naar een verjaardagsfeestje in het genoemde café.

Op dat moment kwam er een onbekend voertuig in dolle vaart vanuit de richting Roeselare gereden. De vader en de vriendin konden nog net de auto ontwijken, maar het 18-jarige meisje, die wat achterop liep, werd met een harde klap aangereden en weggeslingerd, waardoor ze zowat dertig meter verderop onder een geparkeerde jeep terechtkwam.

De aanrijder zette zijn weg met hoge snelheid voort, zonder ook maar even te stoppen. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar ze overleed bij aankomst in het Sint-Rembertziekenhuis.

De politie is een intensieve zoekactie gestart om de aanrijdende auto op te sporen. “Het ging vermoedelijk om een bleke, kleine wagen”, aldus de vader, die alles zag gebeuren en uiteraard compleet van de kaart is. “In de Rijselstraat wordt er, zoals op veel andere plaatsen, veel te snel gereden. Dat moet stoppen !”

De uitvaartdienst van het slachtoffer heeft op zaterdag 21 november om 9.30 uur in de Sint-Pieterskerk in Torhout plaats. (Johan Sabbe)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 20 november 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier