Meisje van 17 krijgt boete voor rijden met golfkarretje

Redactie KW

Een meisje van 17 uit Knokke-Heist is veroordeeld tot een boete van 1.100 euro, omdat ze met een golfkarretje op de openbare weg reed. Het meisje had geen rijbewijs A3, dat daarvoor is vereist. Het meisje krijgt wel geen rijverbod.

Gisteren nog zei de procureur bij het politieparket in Brugge dat de meeste golfwagentjes onwettig rondrijden op de openbare weg. De procureur deed daarover een onderzoek. De meeste golfwagentjes zijn niet gehomologeerd om in België aan het verkeer deel te nemen. Ze mogen slechts in een straal van 500 meter rond het golfterrein sporadisch op de weg. Al de rest is in overtreding.

Voor een golfwagentjes is volgens de procureur minstens een rijbewijs klasse A of klasse B noodzakelijk. Wie minderjarig is, mag daarenboven nooit passagiers vervoeren. Ook op een bromfiets geldt die regel.

In Knokke-Heist zouden volgens burgemeester Leopold Lippens minstens 250 golfwagentjes rondrijden. De burgemeester is vragende partij voor een duidelijke regelgeving. Hij wil daarenboven dat de golfwagentjes betalen om te parkeren op het openbaar domein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier