Meisje van 17 in Wevelgem levensgevaarlijk gewond door vader

Redactie KW

Een meisje van 17 uit Wevelgem vecht voor haar leven, nadat haar vader haar vrijdagavond het hoofd insloeg. De man wilde van haar horen waar z’n echtgenote verblijft. De man van 58 is aangehouden.

De onderzoeksrechter in Kortrijk heeft een 58-jarige man uit Wevelgem aangehouden, die vrijdagavond z’n dochter van 17 het hoofd heeft ingeslagen. Dat meldt het parket van Kortrijk.

De man takelde z’n dochter zo zwaar toe, omdat hij wilde weten waar de moeder van het gezin is ondergedoken, na ernstige feiten van partnergeweld. Het meisje vecht in het ziekenhuis voor haar elven.

De man, van Marokkaanse origine, haalde vrijdag na schooltijd z’n vier kinderen, tussen 13 en 17 jaar, op en bracht hen naar huis. Hij sloot hen op in de garage. De oudste dochter, 17, werd door de man vastgebonden, en zwaar aangepakt: ze werd geschopt en geslagen, omdat ze niet wilde of kon zeggen waar haar moeder is ondergedoken. De drie andere kinderen waren getuige van die geweldplegingen.

De man nam uiteindelijk een hamer, en sloeg het meisje daarmee op het hoofd. Ze liep een open schedelbreuk op, en bleef zieltogend achter. De man hield uiteindelijk op met slaan, omdat hij dacht dat z’n dochter dood was. Even later kon een van de andere kinderen uit de garage ontsnappen, en alarm slaan bij de buren. Het meisje van 17 vecht in het ziekenhuis voor haar leven.

De man is zaterdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, en is aangehouden. Hij wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier