Meisje van 14 uit Oostrozebeke tijd kritiek door hersenvliesontsteking

Redactie KW

Een meisje van 14 uit Oostrozebeke is getroffen door een agressieve vorm van hersenvliesontsteking. Ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Gent gebracht, waar ze een week in coma heeft gelegen. Ondertussen is ze aan de beterhand.

Vorige week maandag werd het meisje uit Oostrozebeke onwel, na een kamp met familie en vrienden. De huisarts kwam langs en zag enkele verdachte huidvlekken. De diagnose was duidelijk: meningokok type B, een bacterie die hersenvliesontsteking veroorzaakt. In tegenstelling tot type C bestaat er voor deze variant geen vaccin. Bij de symptomen van deze soort hersenvliesontsteking horen onder meer slaperigheid, overgevoeligheid aan licht en geluid en misselijkheid. Direct gevolg is bloedvergiftiging. Het meisje was zichzelf dus aan het vergiftigen.

Geen paniek

De gezondheidsinspectie West-Vlaanderen startte meteen het gebruikelijke scenario op, maar paniek is er nooit geweest. Het Sint-Jozefsinstituut in Tielt, waar het meisje school loopt, heeft alleen de klasgenoten een brief meegegeven, niet de hele school. Medicatie was volgens de directie niet nodig. Meningokok Type B kan dodelijk zijn, maar voor dit meisje loopt het verhaal gelukkig goed af.

Meisje van 14 uit Oostrozebeke tijd kritiek door hersenvliesontsteking

Bekijk hier de reportage

(JV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier