Meisje van 12 overleden na dramatisch ongeval met vrachtwagen in Avelgem

Redactie KW

Even na acht uur gebeurde deze morgen een zwaar ongeval op het kruispunt van de Ruggestraat en de Oudenaardsesteenweg, de weg van Avelgem naar Kerkhove. Een vrachtwagen reed in op drie fietsers, die op weg waren naar school. Eén meisje overleed ter plekke. Dat bevestigt de politie van de zone Mira.

Het parket van Kortrijk is ter plaatse om de precieze omstandigheden van dit dramatisch ongeval na te gaan. Het meisje fietste met een groepje vrienden langs de N8 van haar woonplaats naar school. Dat gebeurde op het fietspad, aan de linkerkant van de weg, vroeger een tweerichtingsfietspad.

Een vrachtwagen die uit de Ruggestraat kwam en rechts de N8 wilde opdraaien merkte de groep fietsers wellicht niet op. Het 12-jarig slachtoffer kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht en overleefde de klap niet.

Nog een andere fietser raakte gewond, een derde bleef ongedeerd. De vrachtwagenchauffeur werd in shock weggebracht. Op de plek van het ongeval is er bijstand van slachtofferhulp, want nog andere schoolgaande kinderen zagen het vreselijke ongeval gebeuren. (LVA-AD-Belga, foto WDA)

Meisje van 12 overleden na dramatisch ongeval met vrachtwagen in Avelgem

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie het Kortrijks Handelsblad.

Ook meer in het nieuws op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier