Meisje van 12 ontsnapt aan mogelijke kidnapping in Diksmuide

© Geert Vanhessche
Redactie KW

Het parket van Veurne voert een onderzoek naar een vermoedelijk mislukte kidnapping van een meisje van 12 in het centrum van Diksmuide. ,,We willen geen onrust zaaien, maar raden iedereen aan om alert te reageren”, zegt de procureur in Krant van West-Vlaanderen en op Focus-WTV.

De feiten dateren van vorige week woensdag en zijn volgens de procureur onrustwekkend. “We hebben het verhaal van het meisje afgetoetst en vinden haar geloofwaardig. We nemen de zaak heel ernstig. Er loopt een onderzoek”, legt de procureur uit, die weinig details kwijt wou over de zaak.

Schuifdeur

Vorige week woensdag omstreeks halfzes werd een meisje van 12 op een bijzonder actieve wijze achtervolgd door twee mannen in een donkere bestelwagen. Ze werd door de mannen aangesproken, een van hen opende de schuifdeur van de bestelwagen en vroeg haar om in te stappen. Ze is daarop gaan lopen en ging schuilen in de buurt van parkeerplaats. Maar de bestelwagen kwam haar achterna. Het meisje hoorde een van de mannen roepen “Waar zijt ge?” Het meisje wist te ontsnappen en verwittigde de politie. Die nam de zaak ernstig en startte een onderzoek.

Dat gebeurde in het centrum van de stad, in de buurt van de Sint-Sebastiaanslaan.

De procureur wou niet bevestigen dat het om een voertuig ging met een Nederlandse nummerplaat. “Het gaat om een donkere bestelwagen”, zegt hij daarover. Volgens het parket zijn geen andere gevallen bekend van bedreiging of poging tot kidnapping vanuit een donkere bestelwagen in de streek van Diksmuide.

(JG, foto DD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust en West.

Meer nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Meisje van 12 ontsnapt aan mogelijke kidnapping in Diksmuide

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier