Mega-parking op komst in Middelkerke-Bad

Redactie KW

De gemeenteraad van Middelkerke heeft haar fiat gegeven om de verloederde tennis- en minigolfsite Leopoldlaan te verkopen. De koper moet er een grote ondergrondse parking van 3 verdiepingen bouwen, meteen goed voor ruim 900 parkeerplaatsen .

De 3 verdiepingen worden elk opgesplitst zodat er uiteindelijk een megaparking van zes niveaus kan gebouwd worden. Op -1 en -2 komt een rotatieparking voor 317 auto- en 45 motostandplaatsen. Op -3, -4, -5 en -6 kunnen dan weer 563 garageboxen gerealiseerd worden.

Eigenaar rotatieparking

De minimumverkoopprijs bedraagt ruim 4,3 miljoen euro. Nadat de koper het parkeercomplex gebouwd heeft, wordt de rotatieparking eigendom worden van de gemeente die de koper dan de prijs van maximum 4,3 miljoen euro zal terugbetalen. “Voor de gemeente zou dit dus financieel een gunstige operatie betekenen”, zegt burgemeester Michel Landuyt. “Daarbij komt dat wij er een ruime rotatieparking bijkrijgen op een echte toplocatie, nauwelijks 100 meter van de zeedijk. Ook de bovengrond behouden we. Die willen we ombouwen tot een groene ruimte voor zachte recreatie.”

Volgens schepen Janna Rommel-Opstaele is het ook een interessant project voor potentiële investeerders. ” Er is in Middelkerke-bad namelijk een grote nood aan garageboxen. Uit parkeeronderzoek blijkt immers dat nu al vrijwel alle parkeerplaatsen – zeker tijdens drukke dagen – in Middelkerke-bad ingenomen worden” Intussen werd een ontwerper aangesteld om één en ander concreet uit te werken.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier