Meetkerkse Moeren hersteld

Redactie KW

Het natuurinrichtingsproject Meetkerkse Moeren is afgerond. Om dat te vieren, nodigt de Vlaamse overheid iedereen uit om op zondag 17 mei het gebied ter plaatse onder deskundige leiding te verkennen.

Tussen 2001 en 2009 is op deze locatie een natuurinrichtingsproject uitgevoerd. Dat had tot doel opnieuw vochtige weiden en hooilanden te creëren, het oorspronkelijke open karakter van het gebied te herstellen en het landschap van hooilandjes en hooiweiden met greppeltjes en de bijhorende planten en dieren opnieuw te herstellen. Het project kostte 1.469.538 euro.

Themawandelingen

Om de omwonenden de kans te geven om als eerste het heringerichte gebied te bezoeken, organiseert de Vlaamse Landmaatschappij zondagnamiddag verscheidene themawandelingen zoals een planten- en dierenwandeling, een landschapswandeling, een geleid bezoek aan de eendenkooi en een wandeling voor kinderen en hun ouders.

Fietsers verzamelen aan het infopunt De Katte en wie met de wagen komt, parkeert iets verderop aan de Betoncentrale De Clercq, Steenkaai 111 in Brugge. Vandaar vertrekt een bus. Alle wandelingen starten om 14.15 uur aan de Vaartdijk Noord langs het kanaal Brugge-Oostende. (TM)

Om praktische redenen is het nodig om in te schrijven voor zaterdag 16 mei en dat via infobrugge@vlm.be of 0494 56 49 81.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 15 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier