Meeste oud-werknemers Mutoh Oostende weer aan het werk na herstructurering

Redactie KW

Eén jaar na het collectief ontslag van 124 werknemers bij de Japanse onderneming Mutoh in Oostende, lijkt de overgrote meerderheid van de getroffen werknemers weer aan de slag te zijn. Dat blijkt uit een laatste analyse van de speciale tewerkstellingscel die de werknemers al die tijd heeft begeleid.

“Van de 128 werknemers die gecontacteerd werden om in te stappen in het outplacementprogramma stellen we nu 1 jaar later vast dat er 93 terug aan de slag zijn”, zegt het ACV. Een 15-tal mochten zelfs terug aan slag bij Mutoh zelf en dit onmiddellijk na hun ontslag. Maar zij kregen enkel een contract voor bepaalde duur.

“Uiteraard zijn wij als ACV CSC Metea verheugd dat deze mensen terug ingeschakeld zijn op de arbeidsmarkt, maar stellen ons zeer grote vragen bij de tewerkstellingspolitiek van het bedrijf”. Mensen ontslaan om ze de dag erop opnieuw aan te werven, maar dan wel tijdelijk waardoor ze constant afhankelijk zijn van de goodwill van de werkgever. Erg netjes is dit niet”, vindt de vakbond.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier