Meer West-Vlaamse baby’s geboren

Redactie KW

In onze provincie zijn vorig jaar 4450 kindjes meer geboren dan in 2007. Dat blijkt uit cijfers van Kind & Gezin. Met de stijging zit onze provincie mooi in de middenmoot van de Vlaamse cijfers. Elfduizend zevenhonderd zevenenzeventig West-Vlaamse baby’s zijn er vorig jaar geboren, dat zijn er dus zo’n 450 meer dan in 2007. De stijging, zo’n 3 procent, is zowat de stijging die in heel Vlaanderen te zien is. Opvallend is dat vrouwen opnieuw op jongere leeftijd bevallen: de stijging van geboortes is het grootst in de groep 25- tot 30-jarigen. Kind en Gezin maakte ook een prognose van geboortes tot in 2020. Daaruit blijkt dat er de komende tien jaar opnieuw minder baby’s zullen worden geboren bij ons.

11. 777 West-Vlaamse baby’s zijn er vorig jaar geboren, dat zijn er dus zo’n 450 meer dan in 2007. De stijging, zo’n 3 procent, is zowat de stijging die in heel Vlaanderen te zien is.

Opvallend is dat vrouwen opnieuw op jongere leeftijd bevallen: de stijging van geboortes is het grootst in de groep 25- tot 30-jarigen. Kind en Gezin maakte ook een prognose van de geboortes tot in 2020. Daaruit blijkt dat er de komende tien jaar opnieuw minder baby’s zullen worden geboren bij ons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier