Meer vakantiegangers uit binnen- en buitenland naar de Westhoek

Redactie KW

Het aantal vakantiegangers in de Westhoek is in 2009 gestegen met 5 %. Vooral Belgische, Britse en Nederlandse toeristen verblijven graag in de regio. Dat blijkt uit het nieuwe trendrapport van Westtoer, met kerncijfers over toerisme en recreatie in de Westhoek.

“Het aantal verblijfstoeristen bleef in 2009 status quo op circa 290.000. Samen genereerden deze toeristen ongeveer 697. 000 overnachtingen”, zegt Valérie Heyman van Toerisme Westhoek. “Hiermee evenaart de Westhoek het niveau van 2008, dat al uitzonderlijk hoog was. Bijna negen op de tien toeristen komen op vakantie in de Westhoek, 10% komt voor het meeting- en zakentoerisme”.

In 2009 groeide het aantal vakantiegangers in de regio verder met 5 %, ondanks de crisis. Het meeting- en zakentoerisme werd echter wel getroffen door die crisis, maar de groei bij de vakantiegangers kon die daling compenseren.

Het aantal bezoekers aan attracties en musea stagneerde in 2009. Het aantal recreatieve fietsers op het fietsnetwerk daarentegen steeg opnieuw, met maar liefst 12 % tot 1,2 miljoen fietsers. “Dit toont aan dat het fietsnetwerk Westhoek vier jaar na de lancering nog altijd een succesverhaal is”, aldus een tevreden Valérie Heyman.

De toeristen in de Westhoek spendeerden in 2009 samen ongeveer 101 miljoen euro. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier