Meer toeristen maar minder overnachtingen aan de kust tijdens zomer 2009

Redactie KW

Tijdens de maanden juli en augustus zijn er volgens Westtoer, het provinciebedrijf voor toerisme in West-Vlaanderen, meer toeristen naar de Belgische kust afgezakt. Er werden 14 procent meer dagjestoeristen geteld die met de wagen kwamen. De hotels ontvingen evenveel gasten als vorig jaar. De verhuurkantoren telden 8 procent meer boekingen, maar voor minder nachten. Het aantal overnachtingen op de campings ging met 8 procent vooruit. Bij de jeugdlogies en sociaal toerisme daalde het aantal overnachtingen et respectievelijk 1 en 6 procent. Er vonden ook 7 procent minder overnachtingen plaats in de vakantieparken.

Volgens Westtoer kwamen tijdens de maanden juli en augustus 5,5 miljoen dagjesmensen met de wagen naar de kust. Vooral augustus kende een sterke toename met 22 procent in vergelijking met 2008. Cijfers van mensen die met de trein kwamen, maakte Westtoer niet bekend.

De hotels kenden een gemiddelde bezetting van 82 procent, of 7
procent meer dan tijdens de zomer 2008. Omdat het aantal hotels ten aanzien van vorig jaar met 5 procent is gedaald, bleef het totaal aantal overnachtingen status quo.

De verhuurkantoren hadden meer werk voor een minder aantal
overnachtingen. Dit is het gevolg van de trend naar steeds kortere vakanties.

De attracties mochten 2 procent meer bezoekers ontvangen. De
grootste stijging was weggelegd voor de attracties in open lucht. Zij
ontvingen 12 procent meer bezoekers. In de maand augustus alleen gaat het om een stijging met 21 procent. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier