Meer toeristen aan de kust geven minder uit (Unizo)

Redactie KW

Uit een rondvraag van ondernemersorganisatie Unizo bij haar leden aan de kust blijkt dat er tijdens de maand juli meer volk was aan de kust maar dat die toeristen minder spendeerden.

De belangenorganisatie stelt dat een betere promotie van het kustweerbericht, een hervorming van het statuut van de jobstudent en een verlaging van de BTW voor de horeca nodig zijn.

Volgens Unizo zijn de ondernemers aan de kust tevreden over de maand juli. Er werden 40 bedrijven bevraagd. Daarbij horecabedrijven maar ook slagers, bakkers, verhuurders van kustrijwielen en kledingwinkels. Volgens hen was er meer volk aan de kust maar hebben ze minder gespendeerd.

Unizo pleit voor een betere promotie van het weerbericht aan de kust. Het microklimaat dat voor meer zonnig weer zorgt dan in het binnenland is volgens de Unizo-leden niet voldoende bekend. Daardoor mist de kust veel dagtoeristen. Daarnaast vraagt Unizo dat studenten het hele jaar door naar keuze 50 dagen zouden kunnen werken onder het statuut van jobstudent. Nu kan dat maar 23 dagen tijdens de zomermaanden. De belangrijkste maatregel voor de horecabedrijven aan de kust blijft volgens Unizo de BTW-verlaging naar 6 procent. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier