Meer ruimte voor wonen en werken dankzij GRUP

Redactie KW

De Vlaamse regering heeft het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor Oostende goedgekeurd. De afbakening van het regionaal stedelijk gebied Oostende biedt volgens de Vlaamse overheid een gezonde mix van wonen, werken en ontspanning. Er is nu een wettelijk kader voor 148 hectare extra industrie en meer dan 2000 nieuwe woningen.

Oostende is één van de 13 stedelijke gebieden die de Vlaamse regering ruimtelijk ordent. Voor de bewoners van stad en de hele middenkust is het een belangrijke afbakening van waar er bijvoorbeeld gewoond en gewerkt mag worden. Zo kunnen er nieuwe woningen komen op de Oosteroever, aan de kazerne Bootsman Johnson.

Daarnaast is er plaats voor woonuitbreidingen rond Middelkerke. Het plan legt ook vast waar er plaats is voor natuur en laat de ontwikkeling van het project Oosteroever toe. Ten slotte komt er 150 hectare extra voor economie en werkgelegenheid in Plassendale. In Oudenburg biedt de afbakening de kans om een groot project rond glastuinbouwteelt uit te voeren in samenwerking met de biostoomcentrale van Electrawinds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier