Meer promotie nodig voor kusttram

Redactie KW

De sneltramverbinding tussen Nieuwpoort en Oostende kent maar weinig succes. De lijn werd in 2007 opgestart om woon-werkverkeer te vergemakkelijken maar te weinig reizigers maken er gebruik van.

Op 5 november 2007 ging de Lijn van start met een sneltramverbinding tussen Nieuwpoort en Oostende. Bedoeling was om op een snelle manier per tram van Nieuwpoort naar Oostende te reizen ‘s morgens vroeg met als bedoeling het woon-werk verkeer per tram te promoten. Op 6 april 2009 werd gestart met de sneltramverbidning tussen Blankenberge en Oostende.

Op het traject Nieuwpoort – Oostende maken dagelijks gemiddeld 50 à 60 personen gebruik van de 2 ritten (15 om 6u en 40 om 7u). De sneltram tussen Blankenberge en Oostende kent een iets groter succes maar ook daar kan het beter.

Jan Verfaillie, Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Veurne vraagt aan de Lijn om een evaluatie te maken en indien nodig bij te sturen. Verfaillie vindt dat de sneltram moet blijven bestaan, bijkomende promotie kan een oplossing bieden voor het matig succes.

(LD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier