"Meer kustduinen aangekocht"

23/01/11 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

Bron: Kw

De aankoop van kustduinen door de Vlaamse overheid is in 2010 opnieuw gestegen. Vorig jaar ondervroeg Vlaams volksvertegenwoordiger Wilfried Vandaele (N-VA) minister Schauvliege omdat in 2009 amper 8 hectare kustduinen waren aangekocht. Wilfried Vandaele kwam ook tussen bij minister Muyters om de nodige financiële middelen vrij te maken. In 2010 werden ongeveer 50 hectare kustduinen aangekocht. De 49 ha 71 a 25 ca aangekochte kustduinen situeren zich in de Duinen en Bossen van De Panne, Ter Yde in Oostduinkerke, de Simliduinen in Nieuwpoort en de Sint-Laureinsduinen en de Schuddebeurze in Westende. Daarnaast werden in 2010 drie nieuwe voorstellen tot aankoop ingediend voor een totale oppervlakte van 44 ha. Het gaat om de Noordduinen, de Zeepanne en de Astridpanne, alle drie in Koksijde.

Voor één van die voorstellen, de aankoop van de Zeepanne, werd na bemiddeling van Vandaele op 23 december 2010 het akkoord van de minister van begroting Philippe Muyters verkregen. Wilfried Vandaele blijft de verwerving van kustduinen van nabij opvolgen want enkele dossiers zijn nog niet afgerond. Het gaat om de Simliduinen in Nieuwpoort en het Jacobinessenhof, met de omliggende duinweiden, in Bredene. De onderhandelingen tussen de Vlaamse overheid en die eigenaars zijn nog bezig.

...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!