Meer interventies voor politiezone Roeselare door camerabewaking

Redactie KW

De politiezone Roeselare-Izegem-Hooglede (RIHO) werkt sinds eind 2009 met camerabewaking en dat loont. “De beelden leiden in 75 procent van de gevallen naar de betrokkene(n)”, aldus Tineke Verduyn, de coördinator van de Interne Veiligheid, dinsdagavond. De zone RIHO wil ook in de toekomst investeren in camerabewaking.

In stadsvernieuwingsprojecten zoals De Munt en de stationsprojecten in Roeselare en Izegem worden ook voorzieningen getroffen om camerabewaking mogelijk te maken.” Inmiddels zijn zeven camera’s in Roeselare, acht in Izegem en twee in Hooglede operationeel. Ze zijn onder andere bedoeld om toezicht te houden in de uitgaansbuurten.

Meer

De voorbije jaren stelde de dienst camerabewaking een stijging vast van het aantal registraties. “Sinds de start van de registraties, eind 2009, noteerden we 737 oproepen. In 2010 waren er dat op een volledig jaar 173, maar in de eerste acht maanden van 2012 hebben we dat aantal overschreden en zitten we al aan 275 registraties.”

71 procent van alle strafrechtelijke inbreuken op het grondgebied Roeselare gebeuren, 24 procent in Izegem en 4 procent in Hooglede.

Nummerplaatherkenning

De politiezone Riho gebruikt sinds kort ook de Automatic Numberplate Recognition (ANPR). “We werkten twaalf dagen met het ANPR-systeem. In die periode werden 38.255 nummerplaten geregistreerd. In totaal werden 19 processen-verbaal opgesteld, werd één voertuig aangetroffen met gestolen nummerplaat, alsook 14 niet-gekeurde voertuigen en 2 niet-verzekerde voertuigen. Bovendien werden twee openstaande onmiddellijke inningen door buitenlanders opgespoord en betaald.”

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier