Meer en betere plaatsen om te plassen in Brugge

Redactie KW

Op de komende gemeenteraad van Brugge willen de leden van de werkgroep Plasbeleid alweer een ludieke actie houden. Ze deden dat eerder al op de wereldtoilettendag van 19 november. De groep wil de lokale politici oproepen om meer, betere en beter toegankelijke openbare toiletten te voorzien in Brugge.

Op zaterdag 19 november (wereldtoilettendag) laatstleden voerde de ‘werkgroep plasbeleid’ van de Brugse Stedelijke Emancipatieraad een ludieke wc-sit-in-actie op de Burg. Ze deden dat samen met diverse raden, groeperingen, verenigingen, reeds bestaande actiegroepen, … om het onderwerp openbare toiletten en een beter beleid op dat vlak onder de aandacht te brengen.

Ondertussen heeft de werkgroep niet stil gezeten. Ze hebben de burgemeester en de schepenen aan de vraag van de Bruggelingen en de vele bezoekers willen herinneren. Ze hebben hen van de verschillende voorstellen ingelicht en hen van alle werkvergaderingen verslag gegeven.

“Straks zijn er verkiezingen, tijd voor vele beloftes, maar ook voor nieuwe beleidsopties”, stelt de werkgroep. Binnen de werkgroep plasbeleid is daarom het plan opgevat om een nieuwe actie te voeren om het onderwerp onder de aandacht te houden, om het over de verkiezingen te tillen en om het nu al eens op de gemeenteraad te krijgen.

Wie de gemeenteraadszaal betreedt neemt het probleem, zonder dat het op de agenda van de gemeenteraad staat, zichtbaar en voor sommigen hoorbaar toch mee naar binnen. DE werkgroep plasbeleid zal de raadsleden vragen te beloven dat zij werk zullen maken van meer, betere en beter toegankelijke openbare toiletten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier