Meer details bekend over plan A19

Redactie KW

Op vrijdag 7 november 2008 zette de Vlaamse Regering unaniem het licht op groen voor de realisatie van de nieuwe verbindingsweg Ieper-Veurne, in de volksmond nog altijd de A 19. Ondertussen hebben wij het volledig plan in detail kunnen bekijken.

De Vlaamse regering gaat hierbij volledig voor het zogenaamde ‘plan Leterme’, het protocol dat in augustus 2005 door de drie meerderheidspartijen CDV/N-VA, SP.A en Open VLD was afgesproken.

Volgens dit plan bestaat de nieuwe verbinding Veurne-Ieper grosso modo uit twee delen :

Tussen Veurne en Woesten (gehucht Tempelaere) : de ombouw van de bestaande N 8 tot drievaksweg met maximale doorstroming en een minimum aantal aan kruispunten.

Tussen Woesten Tempelaere en de Noorderring : de aanleg van een nieuwe weg met hetzelfde profiel, op het grondgebied Ieper deels op de bedding van de Reningsestraat, nu een relatief verlaten landelijke weg.

Van dit tweede, meest ingrijpende deel zijn ondertussen concrete plannen beschikbaar.

U kan het plan hieronder in detail en over het volledige scherm bekijken. Klik op het icoontje rechtsonder om de presentatie te vergroten; een rechtstreekse link naar de presentatie vindt u hier.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (edities Het Wekelijks Nieuws West, Het Wekelijks Nieuws Kust) van 14 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier