Meer dan twee jaar verkeersellende door werken

Redactie KW

In Brugge zijn de werken aan de N31 gestart om de drukke Expressweg een stuk veiliger te maken. De voorbije jaren werden al enkele gevaarlijke kruispunten aangepakt. Nu wordt werk gemaakt van de kruispunten aan de Koning Albert I-Laan en de Legeweg. Door de werkzaamheden gelijktijdig aan te pakken blijft de bouwperiode beperkt tot 2,5 jaar.

“Vandaag zijn we begonnen met de Chartreuseweg,” zegt Eveline Vandecaetsbeek van Wegen en Verkeer. “We hebben daar een knip ingemaakt. Je zal niet langer kunnen oversteken richting Rujselstraat. Voor fietsers blijft dat wel een doorgangsweg. Het is voor fietsers de omleidingsweg tijdens de werken.”

Voor het doorgaand verkeer komen er tunnels aan de Albert I-Laan en de Legeweg. Voor het lokaal verkeer worden er op beide kruispunten rotondes aangelegd. Bovendien komt er aan de Albert I Laan een brug voor het fietsverkeer tussen Loppem en Brugge. De Expressweg is de belangrijkste verbindingsweg tussen de haven van Zeebrugge en de E40 en E403.

De werken zullen 2 en half jaar duren en verlopen in verschillende fases. Dat betekent dat bepaalde wegomleggingen af en toe wel eens worden aangepast. Voor een stand van zaken kan je op www.wegenwerken.be en www.bruggebereikbaar.be terecht.

(bv)

Meer in het Focusnieuws vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier