Meer dan 200 mensen veilig op het ijs in Kortemark

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Kortemark heeft beslist dat er vandaag vanaf 10u00 op het droog wachtbekken in de omgeving van het station van Kortemark mag geschaatst worden. Metingen hebben uitgewezen dat het ijs daar ondertussen voldoende dik en stevig is. In de namiddag waren meer dan 200 mensen aanwezig bij het wachtbekken.

Het aanhoudende vriesweer en het succes van 2009 en 2012 in gedachten hebben het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten ertoe aangespoord alles in gereedheid te brengen om de bevolking opnieuw schaatsplezier te gunnen. Het droog wachtbekken werd vorige week gemaaid; daarna heeft men het tot maximum 40 centimeter laten vollopen. De ijslaag die ondertussen gevormd is, is voldoende stevig om het schaatsen toe te laten. Het droog wachtbekken heeft een oppervlakte van ongeveer 1,5 h

Net zoals bij de vorige edities slaan verschillende gemeentelijke diensten de handen in elkaar om het de ijsschaatsers zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. De gemeentelijke technische dienst zorgde voor de nodige logistieke ondersteuning (plaatsen van houten chalets, banken, waarschuwingsborden, vlaggen, extra verlichting, een afvaleiland, chemische toiletten en urinoirs,…). De jeugdbrandweer van Kortemark zal tijdens het evenement warme dranken (glühwein, koffie, warme chocolademelk, jenever, soep), frisdranken en braadworsten verkopen. De jeugd- en uitleendienst voorzien een muziekinstallatie en cokesvuurtjes die gegarandeerd ambiance en sfeer zullen brengen. Politiepatrouilles, aanwezigheid van brandweerlui en Rode Kruisploegen moeten de veiligheid garanderen.

Tenslotte niet onbelangrijk: de gemeente Kortemark is vrijwel uniek in het feit dat ze een beroep doet op een schaatsenverhuurfirma! Wie zelf geen schaatsen bezit, kan er aan het wachtbekken huren aan 10 euro per paar voor 2 uur. (SK)

Meer dan 200 mensen veilig op het ijs in Kortemark

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier